اللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَک َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

خدمات وبلاگ نویسان جوان

پاییز 1388 - هوجقان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن


دریافت کد ساعت


برای نمایش تصاویر گالری کلیک کنید


دریافت کد گالری عکس در وب



گالری عکس


محل زندگی حضرت مهدی ( عج) در دوران

محل زندگی حضرت مهدی ( عج) در دوران غیبت کبری

اصطلاحا غیبت کبرى به مدت زمان پنهان زیستى حضرت مهدى علیه السلام گفته مى‏شود که با وفات آخرین نایب خاص در سال 329 ق آغاز و همچنان ادامه دارد و تنها خداوند متعال است که پایان آن را مى‏داند .
این دوران ویژگیهاى خاصى دارد که آن را از دوران غیبت صغرى کاملا متمایز مى‏سازد . که از جمله آن ویژگیها کامل شدن غیبت آن حضرت است .
به همان اندازه که پنهان‏زیستى حضرت مهدى علیه السلام در این دوران به کمال مى‏رسد و نیابت و سفارت همانند دوران غیبت صغرى وجود ندارد، محل زندگى آن حضرت نیز نامشخص‏تر مى‏شود و در این دوران است که هرگز به طور قطع نمى‏توان مشخص نمود آن حضرت در کجا زندگى مى‏کند .


البته روایات در این‏باره به محلهاى مختلفى اشاره کرده‏اند که برخى از آنها از این قرارند:
الف) مدینه طیبه
همان‏طور که قبلا نیز اشاره شد برخى از روایات به صورت عام و بدون قید زمان غیبت صغرى، مدینه را به عنوان جایگاه آن حضرت در دوران غیبت مورد اشاره قرار داده‏اند .

ب) ناحیه ذى طوى
ناحیه ذى طوى در یک فرسخى مکه و داخل حرم قرار دارد و از آنجا خانه‏هاى مکه دیده مى‏شود . برخى از روایات آن محل را به عنوان جایگاه حضرت مهدى علیه السلام در دوران غیبت معین کرده‏اند .
امام باقر علیه السلام در این‏باره فرمود:
«یکون لصاحب هذا الامر غیبة فى بعض هذه الشعاب واوما بیده الى ناحیة ذى طوى; (10) صاحب این امر را در برخى از این دره‏ها غیبتى است و با دست‏خود به ناحیه ذى طوى - که نام کوهى است در اطراف مکه - اشاره نمود .»
در برخى دیگر از روایات نیز ذکر شده که حضرت مهدى علیه السلام قبل از ظهور در «ذى طوى‏» به سر مى‏برد و آن گاه که اراده الهى بر ظهور آن حضرت تعلق گیرد از آنجا وارد مسجد الحرام مى‏شود .
امام باقر علیه السلام در این‏باره فرموده‏اند:
«ان القائم یهبط من ثنیة ذى طوى فى عدة اهل بدر ثلاثماة وثلاثة عشر رجلا حتى یسند ظهره الى الحجر الاسود ویهتز رایة الغالبة; (11) قائم علیه السلام در میان گروهى به شمار اهل بدر - سیصد و سیزده تن - از گردنه ذى‏طوى پایین مى‏آید تا آنکه شت‏خود را به حجرالاسود تکیه مى‏دهد و پرچم پیروز را به اهتزاز درمى‏آورد .»

ج) دشتها و بیابانها
از برخى روایات نیز استفاده مى‏شود که آن حضرت در طول غیبت کبرى محل خاصى ندارد و همواره در سفر به سر مى‏برد .
از امام باقر علیه السلام نقل شده است که وقتى شباهتهاى حضرت مهدى علیه السلام به انبیا را بیان نمودند چنین فرمودند: «واما شبهه من عیسى فالسیاحة; (12) و اما شباهت‏حضرت مهدى علیه السلام به حضرت عیسى علیه السلام جهانگردى [و نداشتن مکانى خاص] است .»
همچنین چنانچه بپذیریم آنچه به نام شیخ مفید صادر شده، توقیع حضرت مهدى علیه السلام است، در آنجا نیز به نامعلوم بودن مکان حضرت مهدى علیه السلام اشاره شده است .
در آن نوشته چنین بیان شده است:
«وان کنا ثاوین بمکاننا النائى عن مساکن الظالمین حسب الذى اراناه الله لنا من الصلاح لشیعتنا المؤمنین فى ذلک ما دامت دولة الدنیا للفاسقین; (13) با اینکه ما بر اساس فرمان خداوند و صلاح واقعى ما و شیعیان مؤمن‏مان تا زمانى که حکومت در دنیا دراختیار ستمگران است در نقطه‏اى دور و پنهان از دیده‏ها به سر مى‏بریم .»
همچنین در پاره‏اى از ملاقاتهاى معتبر که در دوران غیبت کبرى نقل شده است، حضرت به این نکته اشاره فرموده‏اند .
«على بن ابراهیم بن مهزیار» پس از نقل ملاقات خود با حضرت مهدى علیه السلام به نقل از ایشان چنین مى‏گوید: آن حضرت فرمود:
«یابن المازیار ابى ابو محمد عهد الى الا اجاور قوما غضب الله علیهم ... وامرنى الا اسکن من الجبال الا وعرها ولا من البلاد الا قفرها; (14) همانا پدرم ابومحمد با من عهد فرمود که در مجاورت قومى که خداوند بر آنان غضب کرده است قرار نگیرم ... و به من فرمود که در کوهها ساکن نشوم مگر قسمتهاى سخت و پنهان آن و در شهرها ساکن نشوم مگر شهرهاى متروکه و بى‏آب و علف .»

این نامعلوم بودن محل زندگى آن حضرت در دوران غیبت کبرى سبب شده تا عده‏اى به گمانه‏زنیهایى بعضا سست و واهى بپردازند و به طرح محلهایى که اثبات آنها کارى بس مشکل است روى آورند .
افسانه جزیره خضرا یا مثلث‏برمودا و مانند آن حکایتهایى است که در تاریخ پرفراز و فرود این اعتقاد رخ نموده است، ولى همواره روشنگران این مذهب حق مردم را از لغزش در این بیراهه‏ها برحذر داشته اند

پی نوشت ها :
1-غیبت نعمانی، ص181.
2-همان، ص315.
3- طبری، دلائل إلامامه، ص291
4-علامه محمدباقر مجلسی، بحارالانوار، ج53، ص174
5-کتاب الغیبة، شیخ طوسی، ص263

(گروه مبلغان حضرت مهدی عج)

ارسال شده در توسط رضا درخشانی دولت آباد

آنکس که به خدا ایمان دارد راستی را هر چند هم زیان آور باشد بر دروغ بر نخواهد گزید و از دروغ هر چند هم سودمندتر باشد پرهیز خواهد کرد.

کمترین کار که در پیشگاه الهی بر شما واجب است آن است که از نعمتهای خود در نافرمانی او یاری نجویید.

دین انسان خرد اوست کسی که عقل ندارد دین ندارد


ارسال شده در توسط رضا درخشانی دولت آباد
بسمه تعالی
الحمدلله رب العالمین، و الصلاة علی سید الأنبیاء و المرسلین، و علی آله سادة الأوصیاء الطاهرین و علی جمیع العترة المعصومین، واللعن الدائم علی أعدائهم أجمعین.
جماعتی از این جانب، طلب موعظه و نصیحت می کنند؛ اگر مقصودشان این است که بگوئیم و بشنوند و بار دیگر در وقت دیگر، بگوییم و بشنوند، حقیر عاجزم و بر اهل اطلاع پوشیده نیست.
و اگر بگویند کلمه ای می خواهیم که امّ الکلمات باشد و کافی برای سعادت مطلقه دارین باشد، خدای تعالی قادر است که از بیان حقیر، آن را کشف فرماید و به شما برساند.
پس عرض می کنم که غرض از خلق، عبودیت است ( و ما خلقت الجن و الانس إلا لیعبدون. سوره ذاریات/56 ) و حقیقت عبودیت؛ ترک معصیت است در اعتقاد که عمل قلب است و در عمل جوارح.
و ترک معصیت، حاصل نمی شود به طوری که ملکه شخص بشود، مگر با دوام مراقبه و یاد خدا در هر حال و زمان و مکان و در میان مردم و در خلوت « ولا أقول سبحان الله و الحمد لله، لکنه ذکر الله عند حلاله و حرامه ».

ما امام زمان عجل الله له الفرج را دوست می داریم، چون امیر نحل است؛ امور ما مطلقاً به وسیله او به ما می رسد؛ و او را پیغمبر صلوات الله علیه برای ما امیر قرار داده؛ و پیغمبر را دوست داریم، چون خدا او را واسطه بین ما و خود قرار داده؛ و خدا را دوست داریم، برای اینکه منبع همه خیرات است و وجود ممکنات، فیض اوست.
پس اگر خود و کمال خود را خواهانیم، باید دوست خدا باشیم؛ و اگر دوست خداییم، باید دوست وسائط فیوضات از نبیّ و وصیّ، باشیم؛ وگرنه یا دوست خود نیستم، یا دوست واهب العطایا نیستیم، یا دوست وسائط فیوضات نیستیم.
پس کیمیای سعادت، یاد خداست، و او محرّک عضلات به سوی موجبات سعادت مطلقه است؛ و توسل به وسائط استفاضه از منبع خیرات، به واسطه وسائل مقرره خودش است. باید اهتدا به هدایات آنها نماییم و رهروی به رهبری آنها نماییم تا کامیاب شویم.
دیگر توضیح نخواهید و آنکه عرض شد، ضبط نمایید و در قلب ثبت [کنید]، خودش توضیح خود را می دهد.
اگر بگویید چرا خودت عامل نیستی؟! می گویم: « اگر بنا بود که باید بگوییم ما عاملیم به هر چه عالمیم، شاید حاضر به این حضور و بیان نمی شدیم »؛ لکن دستور، بذل نعمت است، شاید به مقصود برساند؛ « ما أخذ الله علی العباد أن یتعلّموا حتی أخذ علی العماء أن یعلّموا ».
مخفی نماند اگر میسور شد برای کسی، نصیحت عملّیه بالاتر است از نصایح قولیه « کونوا دعاة إلی الله بغیر أاسنتکم »

وفقّنا الله و ایاکم لما یرضیه و جنبنا جمیعاً عن ما یسخطه و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته والحمدلله أولاً و آخراً والصلوة علی محمد و آله الطاهرین واللعن علی أعدائهم أجمعین.
مشهد، ربیع الثانی 1420


ارسال شده در توسط رضا درخشانی دولت آباد

جلوه معبود نام کتابی است که توسط اینجانب رضا درخشانی دولت آباد (صاحب همین وبلاگ) در سال 1380 گردآوری شده است. موضوع این کتاب شعر است. این کتاب گردآوری  اشعاری است که در مورد مولی الموحدین حضرت علی علیه السلام در دیوان اشعار شاعران وجود دارد. این کتاب را تقدیم می کنم به روح پدر بزرگوارم محرم درخشانی دولت آباد. این کتاب بصورت رایگان در اختیار دوستداران مولای متقیان قرار می گیرد. برای ارتباط با اینجانب می توانید به آدرس زیر ایمیل بفرستید. التماس دعا: Rdd1352@yahoo.com


ارسال شده در توسط رضا درخشانی دولت آباد
  سومین کتابخانه مرند آماده بهره‌برداری است
تیر ماه امسال، سومین کتابخانه شهرستان مرند آذربایجان شرقی با نام «شهید بهشتی» به بهره‌برداری می‌رسد._
نقی منافی، مسوول دبیرخانه انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان مرند، با اعلام این خبر به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: این کتابخانه را شهرداری مرند با اعتبار 600 میلیون ریال بابت بدهی نیم درصد درآمد خود به انجمن کتابخانه‌های شهرستان، ساخته است که 300 متر مربع زیربنا دارد و اولین کتابخانه در محله آق زمین محسوب می‌شود.

منافی خاطرنشان کرد: عملیات ساخت این کتابخانه از چهار سال پیش آغاز شده و به مخزن و سالن‌های مطالعه آقایان و خانم‌ها مجهز است. 

وی در بیان اوضاع کتابخوانی این شهرستان توضیح داد: از هشت کتابخانه موجود در مرند، کتابخانه‌های «پارک شهر» با زیربنای یک هزار و 200 متر مربع و یک هزار و 300 عضو و کتابخانه «کوثر» (مخصوص خانم‌ها) با یک هزار و 200 عضو فعال در مرکز شهرستان، «عمومی زنوز» در شهر زنوز، یک کتابخانه در شهر «کشک‌سرا» و دو باب با نام‌های «شماره یک» و «شماره دو» در شهر یانچی واقع شده اند. همچنین «گلین قیه»، «هرزند» و «یکان کهریز» کتابخانه‌های روستایی مرند هستند.

به گفته منافی، شهرداری مرند دو میلیارد ریال به انجمن کتابخانه‌های شهرستان بدهکار است.

ارسال شده در توسط رضا درخشانی دولت آباد

هوجقان شهر فانوسکا و فتیله - 9 عکس

روستای هوجقان یکی از روستاهای خوش آب و هوا در جنوب شرقی سربند است. این روستا به عنوان تنها تولید کننده فانوسقه یا فانوسکا (کمربند نظامی)، فتیله چراغ نفتی و سماور شناخته شده است. تا 5 سال پیش حدود 200 خانوار از اهالی این روستا، فانوسکا می بافتند اما در حال حاضر کمتر از 5 دستگاه در کل روستا می باشد که هیچ کدام آنها کار نمی کنند. در حال حاضر، این روستا حدود 800 خانوار جمعیت دارد و امروز که این صنعت نفسهای آخر خود را می کشد، جوانها به شهرها رفته اند و مسن ترها در مزارع مشغول کارند. با کم شدن چراغهای نفتی و جایگزین شدن وسائل مدرن گازسوز، این صنعت دیگر مشتری چندانی ندارد و مردم ترجیح می دهند کشاورزی کنند


ارسال شده در توسط رضا درخشانی دولت آباد

جاوا اسکریپت

 

آرشیو کد آهنگ

دانلود این اهنگ