اللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَک َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

خدمات وبلاگ نویسان جوان

حضرت مهدی (عج) - هوجقان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن


دریافت کد ساعت


برای نمایش تصاویر گالری کلیک کنید


دریافت کد گالری عکس در وب



گالری عکس


محل زندگی حضرت مهدی ( عج) در دوران

محل زندگی حضرت مهدی ( عج) در دوران غیبت کبری

اصطلاحا غیبت کبرى به مدت زمان پنهان زیستى حضرت مهدى علیه السلام گفته مى‏شود که با وفات آخرین نایب خاص در سال 329 ق آغاز و همچنان ادامه دارد و تنها خداوند متعال است که پایان آن را مى‏داند .
این دوران ویژگیهاى خاصى دارد که آن را از دوران غیبت صغرى کاملا متمایز مى‏سازد . که از جمله آن ویژگیها کامل شدن غیبت آن حضرت است .
به همان اندازه که پنهان‏زیستى حضرت مهدى علیه السلام در این دوران به کمال مى‏رسد و نیابت و سفارت همانند دوران غیبت صغرى وجود ندارد، محل زندگى آن حضرت نیز نامشخص‏تر مى‏شود و در این دوران است که هرگز به طور قطع نمى‏توان مشخص نمود آن حضرت در کجا زندگى مى‏کند .


البته روایات در این‏باره به محلهاى مختلفى اشاره کرده‏اند که برخى از آنها از این قرارند:
الف) مدینه طیبه
همان‏طور که قبلا نیز اشاره شد برخى از روایات به صورت عام و بدون قید زمان غیبت صغرى، مدینه را به عنوان جایگاه آن حضرت در دوران غیبت مورد اشاره قرار داده‏اند .

ب) ناحیه ذى طوى
ناحیه ذى طوى در یک فرسخى مکه و داخل حرم قرار دارد و از آنجا خانه‏هاى مکه دیده مى‏شود . برخى از روایات آن محل را به عنوان جایگاه حضرت مهدى علیه السلام در دوران غیبت معین کرده‏اند .
امام باقر علیه السلام در این‏باره فرمود:
«یکون لصاحب هذا الامر غیبة فى بعض هذه الشعاب واوما بیده الى ناحیة ذى طوى; (10) صاحب این امر را در برخى از این دره‏ها غیبتى است و با دست‏خود به ناحیه ذى طوى - که نام کوهى است در اطراف مکه - اشاره نمود .»
در برخى دیگر از روایات نیز ذکر شده که حضرت مهدى علیه السلام قبل از ظهور در «ذى طوى‏» به سر مى‏برد و آن گاه که اراده الهى بر ظهور آن حضرت تعلق گیرد از آنجا وارد مسجد الحرام مى‏شود .
امام باقر علیه السلام در این‏باره فرموده‏اند:
«ان القائم یهبط من ثنیة ذى طوى فى عدة اهل بدر ثلاثماة وثلاثة عشر رجلا حتى یسند ظهره الى الحجر الاسود ویهتز رایة الغالبة; (11) قائم علیه السلام در میان گروهى به شمار اهل بدر - سیصد و سیزده تن - از گردنه ذى‏طوى پایین مى‏آید تا آنکه شت‏خود را به حجرالاسود تکیه مى‏دهد و پرچم پیروز را به اهتزاز درمى‏آورد .»

ج) دشتها و بیابانها
از برخى روایات نیز استفاده مى‏شود که آن حضرت در طول غیبت کبرى محل خاصى ندارد و همواره در سفر به سر مى‏برد .
از امام باقر علیه السلام نقل شده است که وقتى شباهتهاى حضرت مهدى علیه السلام به انبیا را بیان نمودند چنین فرمودند: «واما شبهه من عیسى فالسیاحة; (12) و اما شباهت‏حضرت مهدى علیه السلام به حضرت عیسى علیه السلام جهانگردى [و نداشتن مکانى خاص] است .»
همچنین چنانچه بپذیریم آنچه به نام شیخ مفید صادر شده، توقیع حضرت مهدى علیه السلام است، در آنجا نیز به نامعلوم بودن مکان حضرت مهدى علیه السلام اشاره شده است .
در آن نوشته چنین بیان شده است:
«وان کنا ثاوین بمکاننا النائى عن مساکن الظالمین حسب الذى اراناه الله لنا من الصلاح لشیعتنا المؤمنین فى ذلک ما دامت دولة الدنیا للفاسقین; (13) با اینکه ما بر اساس فرمان خداوند و صلاح واقعى ما و شیعیان مؤمن‏مان تا زمانى که حکومت در دنیا دراختیار ستمگران است در نقطه‏اى دور و پنهان از دیده‏ها به سر مى‏بریم .»
همچنین در پاره‏اى از ملاقاتهاى معتبر که در دوران غیبت کبرى نقل شده است، حضرت به این نکته اشاره فرموده‏اند .
«على بن ابراهیم بن مهزیار» پس از نقل ملاقات خود با حضرت مهدى علیه السلام به نقل از ایشان چنین مى‏گوید: آن حضرت فرمود:
«یابن المازیار ابى ابو محمد عهد الى الا اجاور قوما غضب الله علیهم ... وامرنى الا اسکن من الجبال الا وعرها ولا من البلاد الا قفرها; (14) همانا پدرم ابومحمد با من عهد فرمود که در مجاورت قومى که خداوند بر آنان غضب کرده است قرار نگیرم ... و به من فرمود که در کوهها ساکن نشوم مگر قسمتهاى سخت و پنهان آن و در شهرها ساکن نشوم مگر شهرهاى متروکه و بى‏آب و علف .»

این نامعلوم بودن محل زندگى آن حضرت در دوران غیبت کبرى سبب شده تا عده‏اى به گمانه‏زنیهایى بعضا سست و واهى بپردازند و به طرح محلهایى که اثبات آنها کارى بس مشکل است روى آورند .
افسانه جزیره خضرا یا مثلث‏برمودا و مانند آن حکایتهایى است که در تاریخ پرفراز و فرود این اعتقاد رخ نموده است، ولى همواره روشنگران این مذهب حق مردم را از لغزش در این بیراهه‏ها برحذر داشته اند

پی نوشت ها :
1-غیبت نعمانی، ص181.
2-همان، ص315.
3- طبری، دلائل إلامامه، ص291
4-علامه محمدباقر مجلسی، بحارالانوار، ج53، ص174
5-کتاب الغیبة، شیخ طوسی، ص263

(گروه مبلغان حضرت مهدی عج)

ارسال شده در توسط رضا درخشانی دولت آباد

جاوا اسکریپت

 

آرشیو کد آهنگ

دانلود این اهنگ